Bleken

Mooie witte tanden, wie wil dat nu niet? Er zijn weinig cosmetische behandelingen die binnen een korte tijd voor zo’n verbetering van uw aangezicht zorgen als het bleken van uw tanden. En dat voor een relatief beperkt bedrag.

Bleken

Maar het moet wel veilig gebeuren. In onze tandartspraktijk bent u daarvoor aan het juiste adres. Tandartspraktijk Halle maakt gebruik van de gepatenteerde èn beproefde Zoom-methode. In een behandeling van twee uur worden uw tanden 3 tot 9 tinten lichter. Veiliger en sneller is niet mogelijk.

Een professionele Zoom-bleekbehandeling is inclusief het grondig schoonmaken van uw gebit en een fluoridebehandeling achteraf.

Behandeling

  • In een persoonlijk consult en een controle wordt bekeken of u gebit in aanmerking komt voor het bleken. Kronen en sommige vullingen bleken niet mee.
  • Uw tanden worden grondig gereinigd en gepolijst.
  • Om het tandvlees te beschermen wordt een kunststof beschermlaagje op het tandvlees aangebracht.
  • Vervolgens wordt de Zoom-bleekgel op uw tanden aangebracht. Hierbij kan eventueel een prikkelend gevoel optreden.
  • In een aantal opeenvolgende stadia wordt deze bleekgel geactiveerd met behulp van de speciale Zoom-lamp.
  • De kunststof beschermlaag wordt van het tandvlees verwijderd.
  • De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een fluoride bevattende vloeistof op uw tanden; de buitenste glazuurlaag wordt hierdoor sterker.

De eerste 48 uur na de behandeling kunt u het beste niet roken en het gebruik van kleurstof bevattende etenswaren (koffie, rode wijn, rode bietjes) zoveel mogelijk vermijden.

Veelgestelde vragen
Hoe wit worden mijn tanden?
Uw tanden worden zo’n 3 tot 9 tinten lichter door de behandeling. De mate van de te bereiken ‘witheid’ is sterk afhankelijk van de verkleuring van uw tanden en uw persoonlijke omstandigheden. Elke tandkleur kan witter worden gemaakt.

Hoe lang blijven mijn tanden wit?
Uw tanden zijn zo uniek als u zelf bent en daarom verschillen feitelijke resultaten. Over het algemeen blijven de witmakende resultaten twee tot drie jaar gehandhaafd. Voeding met veel kleurstoffen zoals rode wijn, koffie, thee en roken hebben een negatief effect op houdbaarheid van uw wittint.

Is het een pijnlijke behandeling?
Over het algemeen niet. Tijdens en na de behandeling kan een lichte tinteling optreden. Ook kunnen uw tanden de eerste paar dagen licht gevoelig zijn. Dit verschilt per persoon.

Is de behandeling schadelijk voor mijn gebit?
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de behandeling bij de juiste voor- en nabehandeling niet schadelijk is voor het gebit. Tanden en tandglazuur worden niet aangetast.

Is deze behandeling voor iedereen geschikt?
In principe wel. Vullingen, kronen en facings in uw voorste gebitselementen worden niet gebleekt waardoor een kleurverschil kan ontstaan. Ook uw mondgezondheid moet goed zijn; uw tandvlees moet in goede conditie zijn en uw gebit moet geen gaatjes hebben.