Kinderen

Orthodontie voor kinderen

Waarom een beugel?kinderen
Je krijgt een beugel omdat je tanden scheef staan, je gebit niet goed aansluit of als je kaken niet goed staan. Rechte tanden en kiezen zijn van belang om goed te kunnen kauwen en je gebit goed schoon te kunnen houden. Daarnaast geeft een mooi recht gebit je ook een positieve uitstraling en meer zelfvertrouwen.

Wanneer beginnen met een beugel?
De meeste kinderen die wij voor het eerst zien in onze praktijk zitten in groep 7 van de basisschool. Dus als je zo rond de 10 jaar bent. Dan zijn namelijk je kaken en je gebit nog in de groei en kan de orthodontist gebruik maken van de ruimte die vrijkomt tijdens het wisselen.

Vaak wordt eerst de kaakstand gecorrigeerd en vervolgens de stand van het gebit. Een beugelbehandeling duurt gemiddeld tussen de 2 en 2,5 jaar. Het is belangrijk om op het juiste moment te beginnen en een behandelplan te maken dat bij jou past. Wees er daarom op tijd bij voor het maken van een eerste afspraak.

Het behandelplan
Na een eerste afspraak in onze praktijk wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij we ook goed luisteren naar jouw eigen wensen. Dit behandelplan nemen we samen uitgebreid door en je kunt ons daarover altijd vragen stellen.

De behandeling
Het is belangrijk dat we goed samenwerken om het verloop van de behandeling zo prettig en zo kort mogelijk te laten verlopen. We betrekken jou en je ouders altijd bij de behandeling en geven een duidelijk inzicht in de voortgang van de behandeling. Wat voor een soort beugel je krijgt is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Lees meer over de verschillende soorten beugels.

Contact opnemen
Voor een eerste afspraak kun je je inschrijven via de website of contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 0314 – 63 1000.