Tarieven

Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een tarievenlijst voor orthodontiebehandelingen opgesteld. Deze lijst is voor iedere orthodontist hetzelfde. Om inzicht te krijgen welke behandelingen en prestatiecodes voor u relevant zijn, krijgt u voor aanvang van de uiteindelijke behandeling een schriftelijke begroting met de voor u relevante prestatiecodes en de daarbij horende kosten.  Ter informatie, een “eerste consult” heeft prestatiecode F121A en kost € 20,52. Klik hier voor een overzicht van de NZA tarievenlijst voor orthodontiebehandelingen.

Vergoedingen

Vergoeding voor orthodontische behandeling zal in de meeste gevallen plaats vinden door aanspraak te maken op een aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars vergoeden orthodontische behandelingen in hun aanvullende verzekeringen echter zeer verschillend. Sommige verzekeraars hanteren bepaalde vergoedingenlijsten die zeer ondoorzichtig zijn en meestal maar beperkt vergoeden. Klik hier voor een overzicht van vergoedingen van diverse aanvullende verzekeringen.

Alleen bij zeer ernstige gebitsafwijkingen zoals schisis wordt een orthodontische behandeling vergoed door de basisverzekering.