Volwassenen

Orthodontie bij volwassenen

Waarom orthodontie?volwassenen
Een orthodontist komt in beeld bij scheefstand van het gebit, wanneer tanden en kiezen niet goed op elkaar passen of wanneer problemen bij het kauwen optreden. Bij volwassenen speelt vaak de esthetiek van een regelmatig gebit een rol bij het kiezen voor een behandeling bij een orthodontist.

Maar minstens zo belangrijk is, dat een gebit met rechte tanden langer gezond blijft. De mooie glimlach is natuurlijk een prettige bijkomstigheid!

Beugelbehandeling bij volwassenen
In principe is een behandeling door een orthodontist op elke leeftijd mogelijk. De conditie en het onderhoud van het gebit zijn wel van belang. Een beugelbehandeling bij volwassenen kan tegenwoordig in vrij korte tijd al tot een groot resultaat leiden.

Het behandelplan
Voor met de behandeling wordt gestart maken wij een behandelplan. Op basis van een uitgebreid onderzoek beoordelen we wat de beste aanpak is. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met jouw eigen wensen. Elke behandeling is dan ook volledig afgestemd op jouw gebit en het gewenste eindresultaat.

De behandelmethodes
Bij volwassenen zijn verschillende behandelmethodes mogelijk, maar niet alle soorten beugels zijn geschikt. Ook wordt gekeken welke beugel het beste bij jou past. Als het mogelijk is, wordt gekozen voor witte slotjes of onzichtbare beugels, wel zo prettig!

Eerste afspraak
Voor een eerste afspraak kun je je inschrijven via de website.